Project Details

Pittsford, New York
Design Works Architecture was invited by the building committee of the Irondequoit Country Club in Pittsford to explore giving their clubhouse a new look. As an attempt to work within a $3.5 million budget, we proposed removing additions to the original 1929 Art Deco inspired building while relocating the tavern room to a new timber framed addition to the golf course side of the building. This strategy also moved the kitchen and loading docks to new efficient quarters away from “prime real estate.” The total square footage would have been reduced from 32,000 square feet to 23,000 sq. ft. and still allow gatherings of 175 people.

The proposal offered a contemporary timbered building that complimented the Adirondacks feel of the wooded, rolling golf course and offered a fresh image to the Rochester golf community. While supported by the Building Committee, the proposal was declined in favor of renovating the existing building, adding more square footage and changing the building facade to a Mediterranean style.


Irondequoit Country Club